Akupunktur nedir?

zihni-gelistirmenin-101-yolu-8

Akupunktur nedir?



İlk kez milattan önce 200’li yıllarda kaleme alınmış olan geleneksel tedavi yöntemi olan akupunkturun geçmişi, daha da eskiye uzanmaktadır. Çin’de ortaya çıktığı bilinen ve ilk dönemlerde kemik ve bambu gibi iğneler kullanılırken ilerleyen dönemde bronz iğnelerin kullanılmaya başlandığı akupunktur, batırılan iğneler sayesinde beyinde yer alan ve otonom sinir sistemi üzerinden hem organ fonksiyonlarımızı yöneten hem de stres uyaranlara karşı vücudumuzu sağlıklı tutan limbik sistemin çalışmasını düzenler.

Akupunktur, sağlığın birçok alanında kullanılan bir uygulamadır. Akupunktur konusunda bilgili bir kişi tarafından hijyenik bir ortamda gerçekleştirildiğinde hiçbir yan etkisi ya da riski bulunmayan bu uygulama ile birçok sinirsel rahatsızlıktan ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmak mümkün.

Akupunktur, organ fonksiyon bozukluğuyla ortaya çıkan hastalıkların tedavisinde kullanılabilmesinin yanında kişinin stres karşısındaki dayanıklılığını da artırarak hastalıklar karşısında daha dirençli olmasını sağlar. İç organlarımızın fonksiyonlarını ve hormonal sistemimizin çalışmasını denetlemesnin yanında akupunktur, sedatif etki oluşturabilmesiyle hastanın kendisini daha sakin ve huzurlu hissetmesine de yardımcı olur. Endorfin salgılanmasına katkı yaparak akut ve kronik ağrılar için etkili bir tedavi alternatifi sunar. Ayrıca kas gevşetici etkisi ile sıkça karşılaşılan boyun, sırt ve bel kaslarındaki künt travma, kas gerginliği ve kas tutulmaları kronikleşmeden rahatlamasını sağlar. Alerji mekanizmalarını düzenler ve alerjik reaksiyonların kısa sürede ortadan kalkmasına katkıda bulunur. Akupunktur, açlık duygusunu regüle ederek biyolojik saatinizi dengelemeye yardım eder ve obezite tedavisinde önemli bir rol oynar. Yoksunluk sendromunu ortadan kaldırarak kişilerin sigara, alkol, ilaç ve yeme gibi bağımlılıklarından kurtulmasını sağlar.

Akupunktur ile zayıflama

Akupunktur, diyet yapmayı kolaylaştıran bir tedavi yöntemidir. Akupunktur, hipotalamusta yer alan iştah merkezini etkileyerek bireyin iştahını düzenler ve bireyin çok daha az bir miktar yemek ile doymasını mümkün kılar. Ayrıca mide asit salgısını da azalttığı için diyet sırasında bireyin mide kazıntısını ve mide yanması gibi sorunlar yaşama ihtimalini ortadan kaldırır. Akupuktur aynı zamanda diyet süresince yaşanan halsizliği ve birkinliği de önleyerek bireye enerji verir ve diyet sırasında bireyin kendisini çok daha dinç hissetmesini sağlar. Metabolizma hızını düzenleyerek bireyin yaptığı diyette çok daha kolay kilo vermesini sağlar. Akupunktur serotonin ve endorfin seviyelerii de artırarak diyet sırasında bireyin daha huzurlu olmasını sağlar ve böylece diyet yapa kişi yeme zevkinin kısıtlanmış olmasından ötürü huzursuz ve sinirli olmaz. Kliniğimizde de uyguladığımız kulak akupunkturu ile birçok kişinin diyet sürecini daha etkili ve kolay bir şekilde atlatmasını sağladık.

Akupunktur ile tedavi edilebilen rahatsızlıklar

Bu rahatsızlıkları dışında Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış olan akupunktur tedavisinin olumlu sonuç verdiği hastalıklar arasında obezite, baş ağrısı, migren, bel ağrısı, boyun ağrısı, diz ağrısı, sırt ağrısı, tenisçi dirseği, karpal tünel sendromu, omuz ve el bileği ağrıları, trigeminal nevralji (yüz ağrıları) ve çene eklemi ağrıları, interkostal nevralji (kaburga altı ağrısı), fibromyalji, adale ağrıları, romatizmal ağrılar, eklem kireçlenmelerine bağlı ağrılar, zonra ağrısı, sigara bağımlılığı, alkol bağımlılığı, uyuşturucu bağımlılığı, uykusuzluk, kronik yorgunluk sendromu, huzursuz bacak sendromu, iştahsızlık, konsantrasyon bozukluğu, stres, depresyon, panik atak, aşırı terleme, enürezis noktürna (gece altını ıslatma), üriner inkontinans (irar kaçırma), nörojenik mesane, adet düzensizliği, ağrılı adet görme, kısırlık, empotans (cinsel yetersizlik), firijite (cinsel soğukluk), erken boşalma, astım, bronşit, alerjik rinit, sinüzit, gribal enfeksiyon, ses kısıklığı, kabızlık, ishal, gastrit, ülser, bulantı, kusma, reflü, şeker hastalığı, menapoz şikayetleri, tinnitus (kulak çılaması), vertigo (baş dönmesi), akne, ürtiker, kontakt dermatit (ekzema), psoriazis (sedef hastalığı), yüz felci, epilepsi (sara), tansiyon yüksekliği ve düşüklüğü yer almaktadır.

1991 yılında Sağlık Bakalığı tarafından Akupunktur Yönetmeliği ile uygulama alanı ve uygulama kuralları belirlenmiş olan bu tedavi, sadece Akupunktur Uygunluk Belgesi’ne sahip olan uzmanlar tarafından uygulanmalıır.

Siz de uzmanından kliniğimizde akupunktur hizmeti almak isterseniz akupunktur sayfamızı ziyaret ederek online rezervasyon gerçekleştirebilirsiniz.